mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

4 bekende foodbloggers ontdekken het lekkers in Yerseke

de vier bloggers de vier bloggers © Tourist Info Yerseke
Bloggers 094 proeverij pekaar c inenoutWoensdag 13-10-2021 bezochten vier bekend foodbloggers ons dorp. Samen met namen we een kijkje achter de scheermes .We stellen ze eerst aan jullie voor (achter hun naam staat een link naar hun blog)

• Anne-Marie Otter - My Happy Kitchen
• Helena Smit - Eating Habits
• Priya Badelou - Priya loves seafood
• Jesca Versteegh - tekstbureau Grenzeloos

Gestart werd om 09.30 (of zoals we in Yerseke zeggen "net voor de koffie") in de Viskeete, waar de infobalie van ons is gevestigd. Met een warm welkom, een verse kop koffie of thee en een heerlijk Zeeuwse bolus.

We praten de bloggers bij over Yerseke en de plaatsen in de regio en introduceren ons digitale infosysteem, wat tijdens de openingsuren van de Viskeete 7 dagen per week door toeristen wordt geraadpleegd. Ze stonden versteld van de eenvoud van bediening van het touchscreen en de info die voor een ieder direct beschikbaar is, het ter plekke downloaden van een wandel- of fietsroute, info over andere plaatsen, horeca, overnachten etc.!Dan door naar een bijzondere ervaring: een excursie bij de hatchery van Zeelands Roem / Roem van Yerseke. We worden rondgeleid door Jorien Voois, die ons kennis laat maken met de wereld van larfjes en schelpdieren in elk stadium, voordat ze weer uitgezet worden in de Oosterschelde. Alles begint met een aantal geselecteerde oester- en, tapijtschelpen en andere schelpdieren, die in afzonderlijke bassins de larven produceren. In de hatchery worden deze uit het water gefilterd om ze de gelegenheid te geven om verder op te groeien. Ze zijn dan microscopisch klein. We zien de larven bewegen onder de microscoop en een paar stadia later ( ± 2 weken) zien we onder de microscoop al ini-mini oestertjes! Elk stadium groeit apart verder in een eigen bassin, constant gevoed door vers Oosterscheldewater en algen, precies zoals in de natuur.
Het bezoek aan het laboratorium waar de algen groeien is een kleurrijke ervaring. Diverse soorten algen worden hier opgekweekt om als voedsel voor de schelpdieren te dienen. Elke algensoort heeft weer een ander kleurtje.banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap