mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenshoppingwandelenfietsenmuseaovernachtenanker

Oesterbaron - oester experiences / demovaarten

Yerseke

Oesterbaron - oester experiences / demovaarten

Sinds 1985 ben ik, Danny Nelis, werkzaam in de oester- en mosselsector. In 1992 hebben we onze eigen oesterkwekerij opgericht in Yerseke. Ons bedrijf heet Visserijbedrijf Nelis B.V. De verse Zeeuwse creuses worden opgevist met de YE 37, genaamd “Zeeland”. Wij beschikken over een goede kwaliteit oesters, doordat wij ze zelf kweken en opvissen. Er is geen tussenschakel. Dat brengt met zich mee dat wij tegen zeer scherpe prijzen verse Zeeuwse creuses kunnen leveren en openen op uw feestje of tijdens de rondvaart.

Omdat we de laatste jaren een nieuwe kweekmethode hebben ontwikkeld, hebben we ook een nieuwe boot laten bouwen. De C’est la vie is beter ingericht om de off-bottom kweekmethode voort te zetten. Daarnaast is de C’est la vie ingericht om demo-rondvaarten te verzogen.

Waarom de naam de Oesterbaron?

De naam de Oesterbaron heeft een historische betekenis. Bijnamen spelen een belangrijke rol in Yerseke. Er is zelfs een boek geschreven over de bijnamen “De bijnamen van toen in Yerseke”. Vroeger, toen de oesters nog op dakpannen werden gekweekt werd er al gesproken van ware oesterbaronnen. Dit waren zeer welgestelde oesterhandelaren.

Samen met de bemanning, waaronder mijn vrouw Marjorie en mijn zoon Jesse, gaan wij vaak op pad om oesters te kweken en de rondvaarten te verzorgen.

Meerpaalweg 30

4401 KA Yerseke Nederland

Phone +31651977603 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website

Location

JSW CRM

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: 06-30620743
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap