In Musea
Het TREKKERMUSEUM in 's Gravenpolder.
Gelegen aan de historische spoorlijn van de Stoomtram Goes - Borssele (SGB), waar de deze nog steeds met verschillende treinen en treinstellen overheen rijdt.
Het museum toont je veel moois uit het tijdperk dat de mechanisatie in de land- en tuinbouw op gang kwam.
Aan de hand van foto's, waar mogelijk met een Zeeuwse inslag, en ander historisch materiaal wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling die de motorisatie doorgemaakt heeft.
De periode na 1960 valt (strikt genomen) buiten het gebied van de 'oldtimer', maar wordt zijdeling belicht om een completer beeld te geven.
Het museum heeft tot doel een deelaspect van de landbouwhistorie te belichten, en wel de opkomst van de motorisatie. Daar waar de mechanisatie (dus de ontwikkeling van de werktuigen) omstreeks 1850 een aanvang neemt, komt de motorisatie (dus vervanger van het paard als trekkracht) in Nederland aarzelend op gang rond 1913, juist voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog beginnen de eerste trekkers het land binnen te komen, een ontwikkeling die gestaag doorgaat tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
Vanaf 1946 neemt de motorisatie, mede dankzij de uit Amerika afkomstige Marshallhulp, op de Nederlandse landbouwbedrijven een grote vlucht, en in 1964 wordt het moment bereikt dat er evenveel trekkers als paarden in gebruik zijn. Daarna gaat het snel, en een aantal jaren later is het paard vrijwel geheel verdwenen. Sinds dat moment is de trekker op het Nederlandse boerenbedrijf niet meer weg te denken
Koedijk 2 4431 PK 's-Gravenpolder Nederland