header2

mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenshoppingwandelenfietsenmuseaovernachtenanker

Exclusieve rondleidingen op maat?

Naast rondleidingen op geplande datums, organiseren wij exclusieve
rondleidingen op maat: op de dag die jij wil, op het tijdstip wat jij wil!


Laat ons weten wat je wensen zijn, dan bekijken we graag alle mogelijkheden voor je! Neem hiervoor contact op via het contactformulier, of bel ons!  

Oesters, Mossels, Kreeften, Havens met diverse opties MIDDAG

Kalender
Rondleidingen
Datum
22.07.2021 14:00 - 15:30
Locatie
Startpunt Rondleidingen Touristinfo Yerseke
Registratie voor de activiteit is beëindigd op 22.07.2021 14:00.

Beschrijving

Wij nemen je mee naar: 

De authentieke oesterputten, die al vanaf 1870 dagelijks in gebruik zijn. We leggen je uit hoe je bepaalde oesters kunt herkennen en laten je een deel van de verswater-huishouding zien; het water op de putten wordt bij elke getijwisseling ververst! Sta versteld van de pracht en kracht van het zuivere Oosterscheldewater!

gidsen rondleidingen Julianahaven sdj 07toeristen steiger put14 01inenout LR  

De boorden van de Oosterschelde laten we je zien wanneer we van het oesterputtencomplex naar een oude, nog in gebruik zijnde getijdehaven lopen. Op een steiger vertellen we je meer over de schaal- en schelpdierencultuur en Nationaal Park Oosterschelde.

De wereld van de verse kreeften. Ooit al zo'n beestje in het echt gezien? Een kreeft is een prachtig en efficiënt dier. We laten je kennis maken met de Rolls Royce onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft. Deze kreeft heeft een exlusieve "zoete" smaak. Natuurlijk komt de jaar rond verkrijgbare Canadese kreeft ook kennis met je maken.

rondleidingen uitleg kreeften sdj 008c inenout mdg    Yerseke vissershaven Bord LR      

De (vissers)havens. Hier vertellen we je over de verschillende soorten kotters die de Yersekse vloot rijk is. Verbaas je over de grote van de moderne schepen in tegenstelling tot de oudere kotters, die soms van rond 1910 zijn en nog steeds gebruikt worden. Ondertussen geniet je op de kade of aan een van havenhoofden van een prachtig uitzicht over de Oosterschelde en zie je de kotters hun dagvangst opvissen en binnen brengen.

OPTIE: Uitbreiding naar EXCLUSIVE rondleiding;
Met deze optie krijgt u meer info over het bijzonder interessante Oosterscheldekreeft en de geïmporteerde Canadese Kreeft. De gids vertelt je alle wetenswaardigheden van de kreeften. Het is dan ook mogelijk om de kreeft van heel dichtbij te bekijken. Kinderen vinden de kreeften HEEL leuk!

OPTIE: Uitbreiding naar PREMIUM rondleiding; dan nemen wij je mee naar:
Loods Oesterzak

 

• Een authetieke Mosselschoonderij, welke incidenteel nog in werking is. Deze mosselloods schoonderij geeft een heel goed beeld hoe een mosselbedrijf (ook wel mosselfabriek) eruit zag in de negentiger jaren. In die tijd was veel gemachaniseerd, maar weinig geautomatiseerd. Noeste arbeid was nodig om de mosselen te verwateren, te schonen en te verpakken.


Yerseke kotters stuurhut detail 2020 001jaapvansteeYerseke kotters stuurhut detail 2020 001jaapvanstee

• Een originele Mosselkotter / Oesterkotter die zowel mosselen als oesters op kan vissen. Daar kun je zien hoe de mosselen worden opgevist van de Oosterscheldebodem en via een wirwar van kabels en kettingen aan boord worden uitgestort in één van de ruimen. De kotter is ook uitgerust om oesters op te vissen. Bij het juiste tij (een aantal uren voor eb en een aantal uren na eb) kan de kotter betreden worden onder begeleiding van onze gids, die je veel kan vertellen over de visserij en de kotter. 

wieren blaasjeswier001 c Sdj

 
Zeewierbassins 
 onze gids vertelt je alles over de nieuwste trend in food en Seafood: Zeewier. Alle op dat moment aanwezige wieren in de Oosterschelde kun je zien in de bassins. De wieren worden tot aan het moment van verzending bewaard. Wieren zijn sterk seizoensafhankelijk. In de winter zijn er andere wieren oogstbaar dan in de zomer. Wieren zijn 'hot & trendy' bij sterren-koks, zijn makkelijk bereidbaar, super gezond en rijk aan mineralen en ...... puur natuur, daar komt verder niets aan te pas! !   Minimum aantal deelnemers aan deze rondleiding is 4 personen.

Boeking informatie

Rondleiding vanaf 12 jaar
7,95 € per persoon, min. 4 personen
kinderen 4 t/m 11 jaar
3,95 € per kind
Update naar Exclusive rondleiding
5,00 € Meer info en uitleg over kreeften
Update naar Exclusive PLUS
8,00 € Experience naar oude Mosselloods en een Oester- en Mosselkotter
Aansluitende Oesterproeverij
12,50 € Proeverij, 3 kraakverse oesters en een heerlijk glas wijn.
Capaciteit
20

Volgende reeks activiteiten

De reeks activiteiten begint op 07.05.2021 en eindigt op 14.08.2021.

Locatie informatie

Startpunt Rondleidingen Touristinfo Yerseke

Straat
Havendijk 36
Plaats
4401NS Yerseke
Provincie
Zeeland
Land
Nederland

Startpunt rondleidingen

Wij verwachten u op de geboekte datum en tijd aan de Havendijk 36, voor Restaurant de Viskeete .
Onze gids is herkenbaar door middel van een blauwe jack of poloshirt, voorzien van ons logo.

Touristinformation Yerseke

Adres:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap