mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Exclusieve rondleidingen op maat?

Naast rondleidingen op geplande datums, organiseren wij exclusieve
rondleidingen op maat: op de dag die jij wil, op het tijdstip wat jij wil!


Laat ons weten wat je wensen zijn, dan bekijken we graag alle mogelijkheden voor je! Neem hiervoor contact op via het contactformulier, of bel ons!  

OESTERS RAPEN 24-1

Registratie voor de activiteit is beëindigd op 15.02.2024 13:00.

Beschrijving

Beleef de sensatie om je eigen oesters te rapen* op de bodem van de Oosterschelde! (minimum aantal personen: 4)Wij nemen je mee naar de - op dat moment - deels droog liggende Oosterscheldebodem. Jij neemt een emmer*, stevige werkhandschoenen en regenlaarzen mee! In de herfst, winter en voorjaar zorg je dat je goed en warm gekleed bent. Het is handig om een oestermes* mee te nemen om de oesters direct te kunnen proeven. Je kunt bij je boeking ook alvast bij ons een oestermes of originele oesteremmer kopen, wanneer je aankomt staat dit voor je gereed. Leuk én superhandig voor thuis.

Onze ervaren gids leert je de oesters te herkennen en hoe je ze veilig kunt rapen. Je wordt over de met zeewier (blaasjeswier) begroeide voet van de zeedijk naar het lager gelegen slik ( de bodem van de Oosterschelde ) begeleid. Daar groeien de wilde oesters (Creuses) op de stenen. Er liggen ook losse oesters, die op ander hard materiaal opgegroeid zijn, zoals schelpen. Op sommige plaatsen kunnen we gebruik maken van een betonnen trapje.
Een unieke beleving: waar jij bij eb je oesters aan het rapen bent staat zo'n zeseneenhalf uur later een meter of 3 water....... en zwemmen de vissen, kreeften en krabben in het rond!

Let op: in verband met een op handen zijnde wetsverandering adviseren wij onze gasten niet meer dan 5 kilo aan oesters per persoon te rapen. Daarmee respecteren wij de oesterteelt in onze regio.
Het tijdstip waarop oesterrapen wordt georganiseerd heeft te maken met eb en vloed, we kunnen met de gegeven tijden dan ook niet schuiven. Een eventueel bij te boeken oesterproeverij kun je boeken vanaf 11.30 uur. Neem hiervoor even contact met ons op, tel +31 113 57 40 45 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga jij mee oesters rapen?

* Hoewel veel mensen de term "oesters plukken" gebruiken is de officiële naam "oesters rapen". Je raapt de oesters op die op de bodem van de zee leven.

Zie ook het nieuws item hier over van RTL NieuwsBoeking informatie

OESTERS RAPEN
13,50 €
Opties
5,50 € Kinderen 4 t/m 11 jaar
3,00 € Origineel Oestermes
7,50 € Originele Oesteremmer
2,00 € Boekingskosten
Capaciteit
15

OESTERS RAPEN (min. aantal personen: 4)

Locatie informatie

Nederland, Zeeland, Yerseke, 4401NS, Havendijk, 34

Straat
Havendijk 34
Plaats
4401NS Yerseke
Provincie
Zeeland
Land
Nederland

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap