mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

GPX Route Yerseke Tholen Schouwen-Duiveland Bevelanden Yerseke Populair

markers/motorcycle.png

Downloaden (gpx, 160 KB)

Een heerlijke dagroute, die start in Yerseke aan de Prins Willem Alexanderhaven, waar ze bij De Viskeete al vrij vroeg (vanaf 10:00 uur) een heerlijk vers kopje koffie of anders lekkers serveren.

Daarna rij je met de auto, scooter of motor over de Havendijk met links de oesterputten over fraaie bochtige binnenwegen naar de Oesterdam en het eiland Tholen. Daar wacht je een afwisselend traject met attractieve binnenwegen en verbindingswegen in een fraai wisselend landschap.

Via Sint-Philipsland gaat verder langs een geweldig mooi stukje van de Deltawerken, op de dammen, bruggen en wegen heb je een werkelijk fascinerend uitzicht de afgesloten zee-armen. Over de parallelweg over de Grevelingendam, met links uitzicht op de slikken en de percelen van de "hangmosselcultuur" Na Bruinisse gaan we over op binnenwegen, om langs de "Westhoek" over de "Parel van de Deltawerken", de Oosterscheldekering, te rijden. Een prachtige belevenis om rechts over de Noordzee en links over de Oosterschelde te kunnen uitkijken.

Via rustige wegen onderlangs Oosterscheldedijk en over de Zandkreekdam naar Zuid-Beveland. Via het Goesse Meer over de bochtige dijk richting Kattendijke. Langs de buitenzijde van de Oosterscheldedijk - je ruikt de frisse zeelucht - naar Wemeldinge. Via de Boulevard met links de jachthavens en rechts de twee karakteristieke molens gaan we weer richting Yerseke. We nemen nog eens een hoge brug (de Postbrug), met een mooi uitzicht over het beschermde "oudland" wat tussen de Postbrug en het vissersdorp ligt, om vervolgens het Mosselmannetje in Yerseke te begroeten.
Daar kijk je uit over de percelen en de Oosterschelde. Op werkdagen zie je daar ook de oester- en mosselkotters bezig met hun visserij.

 

Je komt weer terug op de parking van de Prins Willem Alexanderhaven, waar je bij onder andere bij De Viskeete, of andere brasserieën of restaurants heerlijk kunt genieten van verse zeeproducten en heerlijke vleesspecialiteiten!
Om ergens te overnachten bevelen wij je deze accommodaties van harte aan: TouristInfoYerseke-Overnachten

willem alexanderhaven 

Prins Willem Alexanderhaven, Yerseke, met rechts De Viskeete, open vanaf 10.00 uur.

oosterschelde oesterdam

Uitzicht op de Oosterschelde vanaf de Oesterdam. Foto: © Jaap Bleijenberg 

sluizencomplex n57

De N257 voert je over de sluizencomplexen en verrast met fraaie uitzichten over verschillende wateren. Foto: © Joophoek

restaurant grevelingen

 Aan de zuidzijde van de Grevelingendam vindt je een prima koffiestop met een fraai uitzichtFoto: © Restaurant Grevelingen

oosterscheldekeerring

Rijden op de grens van de Oosterschelde en de Noordzee. Foto: © Rijkswaterstaat

kleine sluis wemeldinge

Wemeldinge: de oude kleine sluis is nu een onderdeel van de jachthaven en de Boulevard. Foto: © MKB Wemeldinge

yerseke moer

Bij de Postbrug, uitzicht over natuurgebied de Yerseke Moer, waarin een bijzondere flora en fauna te ontdekken valt. © Foto: Andries Jumelet - www.inenout.nl

beeld mosselman

Mosselmannetje in Yerseke, op de achtergrond de Oosterschelde. © Foto: Andries Jumelet - www.inenout.nl

Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap