mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenshoppingwandelenfietsenmuseaovernachtenanker

Nieuws

Nieuws

Nieuwsitems Touristinfo Yerseke.

05-11 2021 waren we op uitnodiging van de Gemeente Reimerswaal aanwezig in Stichting Oosterschelde Museum.
Daar was de de première van de Virtual Reality presentatie van het bijzondere verhaal van de verdronken dorpen en de toenmalige derde stad van Zeeland, Reymerswael in geopark scheldedelta. Je waant je echt terug in die tijd!
Bloggers 094 proeverij pekaar c inenoutWoensdag 13-10-2021 bezochten vier bekend foodbloggers ons dorp. Samen met namen we een kijkje achter de scheermes .We stellen ze eerst aan jullie voor (achter hun naam staat een link naar hun blog)

• Anne-Marie Otter - My Happy Kitchen
• Helena Smit - Eating Habits
• Priya Badelou - Priya loves seafood
• Jesca Versteegh - tekstbureau Grenzeloos

Gestart werd om 09.30 (of zoals we in Yerseke zeggen "net voor de koffie") in de Viskeete, waar de infobalie van ons is gevestigd. Met een warm welkom, een verse kop koffie of thee en een heerlijk Zeeuwse bolus.

We praten de bloggers bij over Yerseke en de plaatsen in de regio en introduceren ons digitale infosysteem, wat tijdens de openingsuren van de Viskeete 7 dagen per week door toeristen wordt geraadpleegd. Ze stonden versteld van de eenvoud van bediening van het touchscreen en de info die voor een ieder direct beschikbaar is, het ter plekke downloaden van een wandel- of fietsroute, info over andere plaatsen, horeca, overnachten etc.!


Onze fotograaf Andries Jumelet en de fotograaf van de Bietentocht legden weer een aantal mooie momenten vast bij het inlopen / aanmeren in de grote vissershaven van Yerseke. Altijd imposant te zien hoe de grote schepen door de wind voortgestuwd worden, met die enorme zeiloppervlakken. Wij zijn blij dat de tocht dit jaar wel gevaren kon worden.

Best wel trots zijn we dat we jou en en eventueel je vrienden of familie een geweldige rondleiding door de 'ganzestad' GOES kunnen aanbieden.Het prachtige Goes, een historische stad met een mooi levendig centrum omgeven door prachtige stadsvesten, die grotendeels nog in tact zijn.
De oude binnenhaven en fraai onderhouden authentieke kaden, die via het Goesse kanaal in verbinding staan met de Oosterschelde, zijn enkele van de vele pareltjes die Goes rijk is.
Onze rondleiding start bij Tourist Shop Goes, naast het 'Historisch Museum De Bevelanden', Zusterstraat 13 in Goes, waarvoor je ook bij ons kaartjes kunt bestellen. Parkeren doe je redelijk dichtbij; op parkeerterrein Koepoort op de Westwal (ca. 150 m)of de ruime parkeergarage Centrum op de Westwal 78 (ca. 350 m).
In anderhalf uur laten we jou kennis maken met de pareltjes van Goes!

Qua uitgaan, doen en eten en drinken biedt Goes veel mogelijkheden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Paulami is een bekende en trendy vlogger met haar eigen media zoals www.spicetrip.nl en Evita maakten met een van onze gidsen kennis met de mooiste producten uit zee. Meer over Paulami op Instagram en Facebook

Na een zeehondentochtocht over de Oosterschelde met de YE100 van Marstrand, werden ze rondgeleid door Suzanne en maakten ze kennis met een deel van het bestuur Tourist Info Yerseke!

Paulami en Evita ontdekken Zilte Zeeuwse Zaligheden

Oesterputten in de zomer!

Kreeft

Een levende kreeft!

beleven!

Paulami proeft versgesneden zeewier (Codium)
Selfie bij 't proeven van verse Zeesla
Op de steiger van de oude Mosselloods

Codium [viltwier] is bijzonder smakelijk, veel gebruikt door sterrenchefs

Exclusief PLUS rondleiding : in de stuurhut van een Oester en mosselkotter


Heel verrassend vonden zij het om de kreeften in levende lijve te zien en... na enige aarzeling..... zelfs vast te houden!

Verbazing alom bij het bezoek aan de historische oesterputten, waar ze onder de indruk waren van het vers watersysteem, planten en dieren die daar in het "wild" aan de muren genesteld zijn.

Het einde van de rondleiding was een bezoek aan de bassins van de Zeeuwse Wierhandel, gevestigd in een oude Mosselschoonderij, ook wel "Mosselfabriek" genoemd*.
Jan Kruijsse, eigenaar van de Zeeuwse Wierhandel, bewaart daar zijn versgesneden wieren daar onder de juiste koele en donkere omstandigheden in vers Oosterschelde water. 
Paulami en Evita proefden de verse wieren met ieder hun eigen specifieke smaak en toepassingen. Jan vertelde over zijn wieren; Wist je dat er meer dan 160 verschillende wiersoorten in de Oosterschelde groeien?

De wilde Oosterschelde wieren zijn te gebruiken als zeegroente bij gerechten, maar ook als toevoeging in andere producten, zoals vlees, vis en pasta. Jan droogt ook wieren, die hij dan vermaalt en levert aan bekende chefs van sterrenrestaurants, zoals Jonnie Boer, Edwin Vinke. Zo smaakt Zee-eik in gedroogde vorm prima op.... vleesgerechten!

Als klap op de vuurpijl volgde een rondleiding door de oude mosselschoonderij, en de daar bij horende authentieke werkplaats en..... de aan de steiger afgemeerde mosselkotter YE85*

Paulami en Evita bij de zeewieren

Jan Kruijsse van De Zeeuwse Wierhandel

Hoorntjeswier

Codium [viltwier]

Rrachtig!

Terug in de tijd: werkplaats mosselschoonderij

Exclusief: Kijkje in stuurhut YE85

Machinekamer YE85

Verblijf bemanning met kooien* Deze rondleidingen zijn alleen en exclusief bij Tourist Info Yerseke te boeken al optie bij de basisrondleidingen.


banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: 06-30620743
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap