Fietsen

mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Fietsroutes Yerseke en omgeving

Fietsroutes Yerseke en omgeving

markers/cycling.png In Fietsroutes Yerseke en omgeving

Heerlijk toeren langs de boorden van Oosterschelde en de Westerschelde?

Wij hebben een aantal fietsroutes gemaakt en nemen je mee naar de mooiste plekjes!

Deze routes zijn geschikt voor fietsen, e-bikes, e-scooters, scooters en scootmobielen.

 


Fietsroute - 1 Langs de Zeeuwse Zilte bronnen rond Yerseke - 20,3 km

qrcode fietsroute 1
Deze prachtige 20,3 kilometer lang fietsroute voert je deels langs de havens van Yerseke, de Oosterschelde oevers en prachtige stukken oudland, met een ongerepte eeuwenoude landschapsstructuur en bijzondere vogelsoorten. Tot slot maak je kennis met Yerseke en de Yersekse oesterputten.

Wil je het helmaal compleet ervaren, boek dan vooraf, of aansluitend een rondleiding over de oesterputten. Nog leuker is het om een rondleiding inclusief een oesterproeverij te boeken.

Deze route laden op je smartphone? Scan dan de QRn-code rechts met je camera..

 


Fietsroute - 2 Fietsroute Reimerswaal; langs Oosterschelde, Westerschelde en sluizencomplex Hansweert

qrcode fietsroute 2Op deze langere fietsroute neemt Tourist Info Yerseke je mee naar de mooiste plekjes in de gemeente Reimerswaal.

Fietsen langs de Oosterschelde en fietsen langs de Westerschelde, daarmee tonen wij je in één route twee heel verschillende Scheldes, met elk hun specifieke eigenschappen.

De Oosterschelde is een natuurpark, de Westerschelde is een belangrijk vaarwater voor de economie, grote zeeschepen  manoeuvreren hier tussen de ondieptes en zandbanken door. De grootste schepen, met een diepgang van 15 meter en meer kunnen de rivier alleen bevaren met hoog water.

 

 


Fietsroute - 3 Fietsroute Yerseke Moer, Hansweert, Kapelse Moer, Wemeldinge, Yerseke

 

Deze fietsroute neemt je mee naar de Yerseke Moer, het plaatsje Vlake, het sluizencomplex bij Hansweert, waar je binnenvaartschepen en grote zeeschepen dicht bij elkaar ziet. Via het buitendijkse fietspad naar de Biezelingse Ham, onderlangs de imposante zeedijk om vervolgens over een prachtige oude binnedijk naar de Vlake brug te rijden. Langs de Kapelse Moer, de fruitboomgaarden naar de prachtige Doprsstraat in Wemeldinge.

Langs de boorden van het Kanaal door Zuid Beveland, gaat de route verder over de 12 meter hoge Postbrug, die je een prachtig vergezicht oplevert naar de Oosterschelde, het eiland Tholen, de Yerseke en Kapelse Moer en het sluizencomplex bij Hansweert.

Het Noordelijke deel van de Yerseke Moer is een mooi natuurgebied. Vooral het stuk tussen de Breedsendijk en de zeedijk van de Oosterschelde is een prachtig stukje oudland. Vervolgens kom je weer in Yerseke aan, waar je kunt genieten van alle lekkernijen, een Mosselmaaltijd, een Oesterproeverij of een rondleiding!
© route: www.mkbwemeldinge.nl


GPX Routes

 

Download hier GPX Routes

 

 

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap