Oesters rapen Zeeland

mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Oesters rapen Zeeland Populair

oesters, Yerseke

Oesters rapen Zeeland
Afbeelding: Oesters rapen Yerseke op de drooggevallen Oosterschelde bodem
Credits: ©TIY-rvdg

Beleef de sensatie om je eigen oesters te rapen* op de bodem van de Oosterschelde! (minimum aantal personen: 4)

Wij nemen je mee naar de - op dat moment - deels droog liggende Oosterscheldebodem. Jij neemt een emmer*, stevige werkhandschoenen en regenlaarzen mee! In de herfst, winter en voorjaar zorg je dat je goed en warm gekleed bent. Het is handig om een oestermes* mee te nemen om de oesters direct te kunnen proeven. Je kunt bij je boeking ook alvast bij ons een oestermes of originele oesteremmer kopen, wanneer je aankomt staat dit voor je gereed. Leuk én superhandig voor thuis.

Onze ervaren gids leert je de oesters te herkennen en hoe je ze veilig kunt rapen**. Je wordt over de met zeewier (blaasjeswier) begroeide voet van de zeedijk naar het lager gelegen slik ( de bodem van de Oosterschelde ) begeleid. Daar groeien de wilde oesters (Creuses) op de stenen. Er liggen ook losse oesters, die op ander hard materiaal opgegroeid zijn, zoals schelpen. Op sommige plaatsen kunnen we gebruik maken van een betonnen trapje.
Een unieke beleving: waar jij bij eb je oesters aan het rapen bent staat zo'n zeseneenhalf uur later een meter of 3 water....... en zwemmen de vissen, kreeften en krabben in het rond! Het tijdstip waarop oesterrapen wordt georganiseerd heeft te maken met eb en vloed, we kunnen met de gegeven tijden dan ook niet schuiven. 
Een eventueel bij te boeken oesterproeverij kun je boeken vanaf 11.30 uur. Neem hiervoor even contact met ons op, tel +31 113 57 40 45 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga jij mee oesters rapen? Natuurlijk ga jij ook mee! Kijk naar het menu aan de rechterzijde (op smartphone onderaan de pagina) om te zien wanneer je oesters kunt rapen (het tijdstip van eb (laag water) verschilt per dag. Zie ook het nieuws item hier over van RTL Nieuws  (wordt zsm geplaatst)

* Hoewel veel mensen de term "oesters plukken" gebruiken is de officiële naam "oesters rapen". Je raapt de oesters op die op de bodem van de zee leven.
** Let op: in verband met een op handen zijnde wetsverandering adviseren wij onze gasten niet meer dan 5 kilo aan oesters per persoon te rapen. Daarmee respecteren wij de belangen van de oesterteelt in onze regio.

Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap