mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Vlogger / Influencer Paulami Joshi maakt kennis met oesters, kreeft, mosselen en..... zeewier!

In Nieuws

Paulami is een bekende en trendy vlogger met haar eigen media zoals www.spicetrip.nl en Evita maakten met een van onze gidsen kennis met de mooiste producten uit zee. Meer over Paulami op Instagram en Facebook

Na een zeehondentochtocht over de Oosterschelde met de YE100 van Marstrand, werden ze rondgeleid door Suzanne en maakten ze kennis met een deel van het bestuur Tourist Info Yerseke!

Paulami en Evita ontdekken Zilte Zeeuwse Zaligheden

Oesterputten in de zomer!

Kreeft

Een levende kreeft!

beleven!

Paulami proeft versgesneden zeewier (Codium)
Selfie bij 't proeven van verse Zeesla
Op de steiger van de oude Mosselloods

Codium [viltwier] is bijzonder smakelijk, veel gebruikt door sterrenchefs

Exclusief PLUS rondleiding : in de stuurhut van een Oester en mosselkotter


Heel verrassend vonden zij het om de kreeften in levende lijve te zien en... na enige aarzeling..... zelfs vast te houden!

Verbazing alom bij het bezoek aan de historische oesterputten, waar ze onder de indruk waren van het vers watersysteem, planten en dieren die daar in het "wild" aan de muren genesteld zijn.

Het einde van de rondleiding was een bezoek aan de bassins van de Zeeuwse Wierhandel, gevestigd in een oude Mosselschoonderij, ook wel "Mosselfabriek" genoemd*.
Jan Kruijsse, eigenaar van de Zeeuwse Wierhandel, bewaart daar zijn versgesneden wieren daar onder de juiste koele en donkere omstandigheden in vers Oosterschelde water. 
Paulami en Evita proefden de verse wieren met ieder hun eigen specifieke smaak en toepassingen. Jan vertelde over zijn wieren; Wist je dat er meer dan 160 verschillende wiersoorten in de Oosterschelde groeien?

De wilde Oosterschelde wieren zijn te gebruiken als zeegroente bij gerechten, maar ook als toevoeging in andere producten, zoals vlees, vis en pasta. Jan droogt ook wieren, die hij dan vermaalt en levert aan bekende chefs van sterrenrestaurants, zoals Jonnie Boer, Edwin Vinke. Zo smaakt Zee-eik in gedroogde vorm prima op.... vleesgerechten!

Als klap op de vuurpijl volgde een rondleiding door de oude mosselschoonderij, en de daar bij horende authentieke werkplaats en..... de aan de steiger afgemeerde mosselkotter YE85*

Paulami en Evita bij de zeewieren

Jan Kruijsse van De Zeeuwse Wierhandel

Hoorntjeswier

Codium [viltwier]

Rrachtig!

Terug in de tijd: werkplaats mosselschoonderij

Exclusief: Kijkje in stuurhut YE85

Machinekamer YE85

Verblijf bemanning met kooien* Deze rondleidingen zijn alleen en exclusief bij Tourist Info Yerseke te boeken al optie bij de basisrondleidingen.


Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap