mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Terras Echte Bakker Vroonland Populair

In Uit eten Yerseke

 belegde broodjesdc4f8363 b442 40f3 8949 f91eb3a49ef1Unknown

Op het terras aan het Kerkplein serveert Echte Bakker Vroonland verse koffie en andere dranken, vergezeld van een perfect smakend stuk gebak, een originele bolus, een vers belegd broodje en meer.


bolus

Een Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de provincie Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. Veel bakkers vormen de bolus naar eigen inzicht; de meesten hebben een eigen recept. Met name het suikermengsel om de bolussen in uit te rollen verschilt per streek en bakker. Vaak wordt ook kaneel gebruikt maar niet iedere bakker doet dit. Ze worden vaak bij de koffie genuttigd, waarbij de (vlakkere) onderzijde meestal met wat boter besmeerd wordt.

Yesenaertje

Plaatselijke lekkernij: Bij Vroonland, De Echte Bakker hebben we ook een echt streekprodukt het yesenaartje! Deze lekkernij is heerlijk voor bij de koffie. Een Yesenaartje wordt gemaakt van twee laagjes schuim (eiwit en suiker) met daartussen heerlijk lucht geklopte botercrème met mocca. Heerlijk!

Kerkplein 2 4401 ED Yerseke Nederland

Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap