mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Museum BIZARIUM

markers/museum_crafts.png In Musea

Bizarium museum is een rariteitenkabinet vol bizarre uitvindingen. Een ‘wonderkamer’ van briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, hun technische vindingrijkheid en vooral onmetelijke passie. Bizarium geeft inzicht over de vindingrijkheid en het technisch vernuft van de mens en zijn zoektocht om het leven op aarde te verbeteren. Het museum brengt de boodschap dat falen en experiment aan de basis liggen van innovatie en vooruitgang. Bizarium inspireert en verwonderd met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Denk maar aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu, alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola TeslaBizarium ligt in het pittoreske Sluis in Zeeland (NL), op een steenworp afstand van de Belgische grens. © images and text BIZARIUM

 

EUROPEAN MUSEUM OF THE YEAR

Bizarium is genomineerd als Europees Museum van het Jaar 2020. Een internationale erkenning voor het privé -initiatief van Marc & Ann, de bezielers, bedenkers en makers van het Bizarium. De EMYA-awards worden al meer dan 40 jaar georganiseerd en worden beschouwd als een van de meest prestigieuze museumprijzen ter wereld. Tot de winnaars van de EMYA-awards, die sinds 1977 wordt georganiseerd, behoren toonaangevende musea zoals het Victoria & Albert Museum in Londen, het Guggenheim Museum in Bilbao, het Rijksmuseum in Nederland en het Design Museum in Londen.

AUDIOGIDS & MUSEUMTEKSTEN
De Bizarium audiogids biedt de bezoeker een extra beleving. De audiogids is ingesproken door woordkunstenaar Maud Vanhauwaert, ze vertelt over elke uitvinding een boeiend verhaal. De bediening van de audiogids is contactloos (NFC) en zeer eenvoudig in gebruik. De audiogids wordt aangeboden in 4 talen (NE -DE -FR-EN). Ook alle zaalteksten zijn in 4 talen. CORONA/ COVID 19: De audiogids wordt voor en na gebruik met professionele apparatuur grondig gereinigd, ontsmet en individueel verpakt. Zo kunnen de bezoekers op een uiterst hygiënische manier van hun beleving genieten.

OUR STORY
Het Bizarium is een privéverzameling van het ontwerpersduo Marc De Jonghe en Ann Geerinck. De bezielers, bedenkers en makers van dit verrassende rariteitenkabinet. Met hun jarenlange ervaring in design en een passie voor creativiteit hebben Marc & Ann een museum uit het niets gebouwd. Een museum van bizarre uitvindingen, in de oude traditie van een Wunderkammer. Hun doel was om een universele reflectie te creëren over de menselijke creativiteit, de vindingrijkheid, de passie en de zoektocht naar ideeën om de wereld te verbeteren.

Hoogstraat 35 4524 AA Sluis

Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap