mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Museumhaven Zeeland

markers/museum_naval.png In Musea

De Museumhaven Zeeland bestaat uit twee locaties. In de levendige Oude Haven in het centrum van de stad vind je de vloot.Als de schepen van het museum niet varen, kun je ze bezoeken. Laat je rondleiden door onze ervaren gidsen. Je staat ongetwijfeld versteld van de technieken en het vernuft dat werd gebruikt bij het varen van deze oude schepen.

Naast het eigen bezit van het museum worden ligplaatsen soms verhuurd aan schepen die hier een tijdelijk plaatsje zoeken. Deze schepen passen altijd in het maritieme en historische karakter van de haven.

In 2004 gingen de opslagloodsen van de voormalige hout- en timmerfabriek aan de Vissersdijk over in handen van de Stichting Museumhaven en werden genoemd naar de vroegere scheepswerf, “De Stads- & Commerciewerf”. De oude houten gebouwen stonden op dat moment al jaren leeg en waren in slechte staat.

Om de museumhaven te helpen werd in opdracht van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland een grootscheepse restauratie uitgevoerd. De loodsen van de oude houthandel zijn omgevormd tot een heuse timmer- en machinewerkplaats, waarbij de authentieke aanblik is bewaard.

Wat gebeurt er op dit moment?

In de scheepswerf werken meer dan 45 vrijwilligers. Zij restaureren oude schepen en scheepsmotoren. Ze geven hun kennis door over het vakmanschap dat bij het bouwen en onderhouden van schepen kwam en komt kijken. En ze vertellen de verhalen van de Zierikzeese haven.

Ben je op bezoek in Zeeland? Dan is een bezoek aan de haven van Zierikzee en de scheepswerf zeker de moeite waard!

aan de Oude Haven (geen vast adres) 4301 JJ ZIerikzee Nederland

Touristinfo Yerseke

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap