mosseltjeeten drinkenrondleidingen gidsenagendashoppingwandelenfietsen escooter verhuur yersekemuseaovernachtenanker

Boekpresentatie Anneke Jumelet

Kalender
Lokale evenementen Yerseke
Datum
18.02.2023 12:30 - 16:30

Beschrijving

Boekpresentatie Anneke Jumelet 'Het water is kwaad'

Anneke Jumelet komt naar het Oosterscheldemuseum in Yerseke voor haar boekpresentatie van 'Het water is kwaad': 26 verhalen over de Watersnoodramp 1953.
Anneke geeft bovendien om 13.30 uur en 15 Anneke geeft bovendien om 13.30 uur en 15.30 uur een PowerPoint presentatie over de totstandkoming van het boek. Het museum is vanwege de OPEN DAG gratis toegankelijk. 
Het museum is geopend tot 16.30 uur.

Uitreiking boek Het water is kwaad NvP D72 2005Zonder de tomeloze inzet van vele Yersekse oestervissers en mosselschippers zou het aantal dodelijke slachtoffers van de Ramp vele malen hoger zijn uitgevallen. De vele interviews en (overgeleverde) verhalen van de schippers en hun knechten vormen een gedetailleerde en tegelijk aangrijpende reconstructie van de reddingswerkzaamheden. Getuigenissen van helpers uit het dorp en geredde slachtoffers uit de verdronken dorpen maken het beeld compleet. In het boek zijn vele archiefstukken uit het voormalig gemeente-archief van Yerseke getoond, welke nog nooit gepubliceerd zijn.
Het boek kreeg al vele lovende recensies!

Na afloop van de boekpresentatie kan het boek gekocht en gesigneerd worden. Ook is het boek te koop aan de balie bij Toerist Info Yerseke, inpandig bij De Viskeete, Havendijk 36 Yerseke, bij de Jachthaven en bij boekhandel Hoekman. Prijs € 29,95


Meer info over Anneke en het boek: www.vergetenredders.nl

banner bottom1

Touristinformation Yerseke

Adres:
Havendijk 36
4401 NS Yerseke
Nederland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tel: +31(0)113574045
(tijdens kantooruren)

Social Media

facebookinstagramiconWaar ligt Yersekestreetmap