Beleef de sensatie om je eigen oesters te rapen* op de bodem van de Oosterschelde! (minimum aantal personen: 4)
Bij een zeewatertemperatuur vanaf 15ºC kan de oester beginnen met zich voort te planten. Na bevruchting blijven bevruchtte cellen circa 2 weken goed beschermd in de mantelholte van de moederschelp liggen. Ze vormen een romige massa die we “oestermelk” noemen. Bij het oester rapen bestaat de kans dat je zo’n oester vindt met oestermelk. Je kunt deze oesters gewoon eten. Een oester is en blijft 100% puur natuur!
Als het larvenstadium bereikt is, worden ze uitgestoten, compleet met een schelpje en een velum (een zeiltje met trilharen) om te zwemmen en het heel fijn plankton te verzamelen. Een larfje is dan ± 0.25 mm groot en zweeft ongeveer anderhalve week door het water. Daarna zoeken de larven een geschikte plaats om zich aan vast te zetten, dit kunnen stenen, schelpen, stokken of zelfs beton en ijzer zijn, of een door een kweker gezette “collecteur”. Een heel klein gedeelte van de miljoenen larven overleeft en vestigt zich op een van de genoemde materialen.
OESTERS RAPEN (min. aantal personen: 4)
Startpunt rondleidingen
Wij verwachten u op de geboekte datum en tijd aan de Havendijk 36, voor Restaurant de Viskeete.
Onze gids is herkenbaar door middel van een blauwe jack of poloshirt, voorzien van ons logo.